Ο Ζίγκμουντ Φρόιντ αποκάλεσε τα όνειρα ως ο βασιλικός δρόμος προς το υποσυνείδητο. Ως ένας από τους πρώτους ερμηνευτές ονείρων, τα αντιλήφθηκε ως καθρέφτες που αντανακλούν την πραγματικότητα μέσα μας, παρόλο που μερικές φορές μπορεί να είναι βαριά μεταμφιεσμένα με συμβολισμούς και αφηρημένες έννοιες. Για αυτούς που έχουν δοκιμάσει την ψυχανάλυση συνειδητοποιούν αρκετά ξεκάθαρα ότι: Τα όνειρα μπορούν να αναδείξουν τους παραλογισμούς στη ζωή μας, να αποκαλύψουν τα πραγματικά κίνητρα πίσω από τις πράξεις μας και να μας φέρνουν αντιμέτωπους με τα παράδοξα των πεποιθήσεών μας.

Είναι δύσκολο να καθορίσουμε τι σημαίνουν τα όνειρά μας διότι είναι συμβολικά και, πολύ συχνά, θυμόμαστε μόνο ένα μέρος τους. Αλλά υπάρχουν κάποιοι σταθμοί που έχουν έχουν ιδιαίτερη σημασία και εάν γνωρίζετε πως να τους εντοπίσετε, μπορούν να σας βοηθήσουν να τα ερμηνεύσετε. Στο τέλος αυτού του τεστ θα βρείτε μια λίστα με κάποια χαρακτηριστικά των ονείρων που μπορεί να σας φανεί χρήσιμη.

Εάν δεν έχετε δώσει ιδιαίτερη προσοχή στα όνειρά σας, ίσως αυτή είναι μια καλή περίοδος να το κάνετε. Το παρακάτω τεστ βασίζεται στο έργο των R. Corriere και J. Hart.

 

0%

Υπάρχουν φορές που κατανοείς καλύτερα τον εαυτό σου μέσα από ένα όνειρο

Τα όνειρά μου είναι ευχάριστα σε γενικές γραμμές;

Υπάρχουν φορές που τα όνειρα σε βοηθάνε να επιλύσεις τα προβλήματα σου ;

Βλέπεις το ίδιο όνειρο πάνω από 8 με 9 φορές μέσα σε ένα έτος;

Βλέπεις εφιάλτες πάνω από 8 φορές σε ένα έτος;

Βλέπεις χρώματα στα όνειρά σου;

Ξυπνάς απότομα από ένα όνειρο τουλάχιστον μια φορά το μήνα;

Πόσο σε επηρεάζουν τα όνειρα σου;
Τα όνειρά σας δείχνουν ότι έχετε ανεπίλυτα προβλήματα

Οι απαντήσεις που δώσατε δείχνουν ότι πιθανόν βασανίζεστε από κάποιο πρόβλημα όσο είστε ξύπνοι και επειδή δεν μπορείτε να το επιλύσετε, το μεταφέρετε στον ύπνο σας. Εάν τα όνειρα σας αναστατώνουν σε υπερβολικό βαθμό, τότε, αξίζει να δοκιμάσετε τεχνικές που θα καθαρίσουν το μυαλό σας πριν πέσετε για ύπνο.
Τα όνειρά σας δείχνουν ότι έχετε κάποιες ανησυχίες

Τα όνειρά σας είναι κάποιες φορές διαταραγμένα αλλά αυτό δεν υποδεικνύει απαραίτητα ένα σοβαρό πρόβλημα. Ίσως προσπαθείτε να λύσετε ένα δίλημμα καθώς κοιμάστε ή επιτρέπετε να σας απασχολεί έντονα μια εργασία που πρέπει να φέρετε εις πέρας την επόμενη μέρα. Για παράδειγμα, ένας εφιάλτης με αριθμούς μπορεί να αποτελεί τον τρόπο που το μυαλό σας προσπαθεί να σας ειδοποιήσει να πληρώσετε τους λογαριασμούς σας.

Share your Results:

Αξιολόγηση